Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijzelf heb voorgesteld en aangezien er een aantal nieuw volgers zijn op mijn sociale media kanalen dacht ik: Tijd voor een nieuw voorstelrondje.

Wie ben ik
Ik heb een hele tijd zitten nadenken over hoe ik deze alinea zou invullen. Verschillende teksten geschreven om die vervolgens weer weg te halen. Wat vertel ik wel, wat niet? Wat komt professioneel over, wat niet?

Dat geeft meteen een kwaliteit en een valkuil van mijzelf aan: perfectionisme. Ik sta voor kwaliteit, wil de dingen graag goed doen. Daardoor lever ik zeker goed werk af, maar zorgt er ook voor dat ik soms twijfel aan mijzelf. Maar ach, dat geeft alleen maar aan dat ik mens ben. Uiteindelijk heb ik besloten om geen uitgebreid verhaal te schrijven, maar om het verhaal te vertellen in losse woorden. Dit ook omdat je verderop in dit stuk mij in ieder geval nog beter leert kennen doordat ik vertel over wat ik doe en waarom ik het doe.

De woorden die vertellen wie ik ben zijn: Astrid Palthe, vrouw, echtgenote, (schoon)dochter, (schoon)zus, nicht, vriendin, coach, docent, trainer, spreker, ondernemer, collega, vrijwilliger, mens, perfectionist, empatisch, authentiek, verbinding, plezier, dankbaar, analytisch, samenwerken, autisme, Scandinavië, lezer, meditatie, levensgenieter, mindfulness, gezelligheid, katjes.


Wat doe ik - mijn missie
Ik ben expert in het aanbrengen van aandacht, rust en structuur in je leven. Iedereen heeft te maken met situaties die hen stress en burn-out klachten kunnen bezorgen. Het gaat erom hoe je hier mee omgaat, hoe je er sterker uit kunt komen en het beste nog, hoe je toekomstige situaties kunt vermijden. In mijn coaching en training maak ik gebruik van de DISC gedragsvoorkeuren profielen. Dit helpt jou te begrijpen wie je bent, wat je sterke kanten zijn en je leert begrijpen wat je gedrag onder stress is en hoe je dat kunt veranderen. Het leert je ook je omgeving en de mensen daarin veel beter te begrijpen.

Naast het werken met mensen met stress- en burn-out klachten, ligt mijn specialisatie in het “Samen Leven en Samen Werken met Autisme”. Zelf woon en werk ik al bijna 28 jaar samen met iemand met autisme. Autisme wordt nog vaak als een label gezien, een beperking. Ik zie het echter als een kenmerk van die persoon. Het is daarom mijn missie om de mensen die met autisme te maken hebben (partner, ouder, gezinslid, familielid, vrienden, werkgever, leidinggevende, collega’s, hulpverlener, docenten, etc.) de kennis en kunde bij te brengen waardoor zij beter begrijpen wat autisme is en hoe zij (nog) beter kunnen samen leven of samen werken met autisme.

Hoe fijn of prettig zou dat kunnen zijn. Voor zowel degene op het autisme spectrum als de betrokkenen. Dit bereik ik door aandacht, rust en structuur aan te brengen in jullie leven, in jullie samenwerking. Met tips, lezingen, bijeenkomsten, coaching en training.


Waarom doe ik dat
Ik geloof heel erg in persoonlijke ontwikkeling, in het feit dat iedereen kan leren. Waar je ook staat op dit moment in je leven. Voor de een gaat dit heel gemakkelijk, maar voor de ander is die extra aandacht en hulp van een ander net even nodig. Ik vergelijk het met het maken van een puzzel. Het gaat erom dat je de juiste stukjes hebt om jouw puzzel te kunnen maken. Soms lukt het niet om die stukjes te vinden, of op de juiste plek neer te leggen.

Zo werkt het ook bij het overwinnen van een burn-out. Iedereen leert ervan en de een lukt het zelf om eruit te komen maar vaak heb je net even dat laatste zetje nodig. Vandaar dat ik mijn eigen praktijk ben gestart waarin ik door middel van coaching en/of training de mensen die herstellende zijn van een burn-out, ook echt die laatste stap, de laatste puzzelstukjes kan geven om er definitief uit te komen en uit te blijven.

Daarnaast ben ik er dus ook heel bewust voor die persoon die samen leeft met iemand met autisme. Er worden dan andere dingen van jou als persoon gevraagd en daar is niet altijd (h)erkenning voor. Dat heeft vaak zijn weerslag op hoe jij zelf in het leven staat. Altijd maar zorgen voor.  Binnen het autisme wordt er veel gesproken over puzzeltijd. De tijd die nodig is om informatie te verwerken. Die tijd heeft degene met autisme nodig. Echter is het ook zo dat diegene die zorgt voor, leeft met, werkt met, autisme ook die puzzeltijd nodig heeft. En daarin zie ik jou en (h)erken jou. En ook hierin ben ik ervan overtuigd dat jij kunt leren om echt voor jezelf te kiezen en dan nog steeds (of zelfs beter nog) voor die ander kan zorgen.

Dit doe ik dus door Aandacht, Rust en Structuur te geven en te leren zodat mensen weer terug komen bij zichzelf en weer zichzelf kunnen zijn.


Wat zeggen anderen over mij
Nou kan ik natuurlijk mijn eigen loftrompet opsteken, maar het is denk ik verstandiger om andere mensen over mij aan het woord te laten. Vanuit een aantal coachtrajecten heb ik wat feedback mogen ontvangen op de vraag: Wat sprak je aan in de coaching?

"Wat mij aansprak in de coaching was het feit dat het veilig voelde om te delen. Ik voelde mij veilig om kwetsbaar te zijn, ik voelde geen schaamte voor mijn vragen, ik voelde dat mijn coach mij niet veroordeelde. We hebben hele fijne gesprekken gehad. Maar van alles sprak mij het meeste aan het feit dat ik mijzelf verder heb kunnen ontwikkelen als persoon."

"De kritische manier van meedenken en coachen. De manier waarop Astrid mij wist te confronteren met mezelf. De tips om met bepaald gedrag, zowel van mezelf als van de ander, om te gaan. Ik heb zoveel geleerd en ook afgeleerd. Alle geïnvesteerde tijd is winst."

"Astrid heeft mij in verbinding gebracht met mezelf, waardoor ik steeds meer balans vind. Zij heeft dit gedaan door te spiegelen, vragen te stellen en te prikkelen. Zowel in mijn werk als in mijn privéleven merk ik dat rust, balans en tijd steeds meer in beeld komen."Persoonlijk ontmoeten?
Je kunt mij nog beter leren kennen door eens een kijkje te nemen op deze website natuurlijk of op mijn verschillende sociale media kanalen:
https://www.facebook.com/apcoaching.training/
https://www.linkedin.com/in/astridpalthe/
https://www.instagram.com/apcoachingtraining/

Echter is de persoonlijke ontmoeting de beste manier om iemand te leren kennen.
Want op papier kan het allemaal heel goed zijn, maar weet je nog niet of die persoonlijke klik er ook is. Die merk je zodra wij hebben gesproken.
Maak daarom gerust een (bel)afspraak om er achter te komen of wij die verbinding hebben. Ik ben heel benieuwd.

Ik ben te bereiken op mijn mobiele nummer 06-51370339 of via email contact@apcoachingtraining.nl

Ik ontmoet je graag!


[Foto: Foto Melanie]
Aangenaam kennis te maken!
Met warme groet,

Astrid


_____________________

> Eerdere blogs