Nu vraag jij je af wat er is gebeurd in augustus 2016? Ik viel uit met, wat de bedrijfsarts noemde, een zeer ernstige burn-out. Op dat moment 43 jaar, gelukkig getrouwd, blij met mijn katjes Princess & Leia en een hele goede baan bij een groot internationaal farmaceutisch bedrijf.

Hoe kwam het dan dat ik toch in die burn-out terecht kwam? Alles was toch in orde?
Jazeker, 13 jaar bij het zelfde bedrijf, daar mogen groeien binnen de kwaliteitsafdeling waar ik werkte, internationaal training mogen geven, presenteren op een internationaal symposium, veel op reis, gewisseld van locatie om het werk interessant te houden. Een specialisatie ontwikkeld binnen het bedrijf, zelfs van functie verandert op een gegeven moment.

Waarom ging het dan toch mis. Het ging mis omdat ik steeds vaker andere mensen over mijn grens liet gaan, ik geen nee wilde zeggen op het werk en in mijn privé situatie. Ik dingen deed omdat dit van mij werd verlangt, niet omdat ik ze wilde doen. Iedereen zei altijd tegen mij "jij bent een sterke vrouw, je weet precies wat je wilt", dus probeerde ik aan die verwachting te voldoen. En het ging mis omdat ik niet om hulp durfde te vragen. Ik was toch die sterke vrouw…

Tot het moment dat ik letterlijk uitviel en naar huis werd gebracht.  Alles was teveel, ik kon niet meer, emotioneel helemaal kapot. Door je hoofd gaat: dit kan eigenlijk niet want mijn werk is niet af, en niemand anders kan mijn werk doen en hoe gaan ze dat dan oplossen... Diep diep zwart gat waar ik in terecht was gekomen, een gat waarvan ik op dat moment dacht nooit meer uit te kunnen komen. En toch was dit een droom die uitkwam.

Klinkt natuurlijk heel raar, maar nu moest ik wel hulp vragen en mijn verhaal vertellen. Ontdekken wat ik had laten gebeuren en hoe ik dat anders zou kunnen aanpakken. Ontdekken wie ik nou eigenlijk ben, maar heel belangrijk: Wie ik echt Wil zijn, en wat ik echt Wil doen!
Zo kwam ik erachter dat het voor mij heel belangrijk is een zinvolle bijdrage te leveren aan onze maatschappij. Ik voelde heel erg dat wat ik geleerd had van mijn burn-out moest delen met mijn medemens. Mensen kwamen altijd al bij mij om hun verhaal te vertellen, advies aan mij te vragen. Hoe mooi zou het zijn als ik ook daar wat meer mee kon doen. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat ik coach/adviseur wil worden. Een droom die ik altijd al had, maar die verborgen zat.
Mijn droom startte in augustus 2016, alleen besefte ik dat op dat moment nog niet.
Wat je over mij moet weten
De volgende woorden geven aan wie ik ben, wat ik belangrijk vind en wat je van mij als coach mag verwachten:

Eigenheid, kracht, professioneel, open, aandachtig, toewijding, grondig, flexibiliteit, rust, geduld, bevlogen, inzicht, durf, liefde, inzet, zoekend, levenservaring, ervaringsdeskundig, vol passie, zelfvertrouwen.
Mijn missie gaat over puzzelen
Zoals ik het zie zijn wij in ons leven continue bezig met onze levenspuzzel. Deze puzzel begint klein als we jong zijn maar wordt steeds groter en vaak ingewikkelder wanneer we ouder worden. Hij zal veranderen in de verschillende fases van je leven maar er zullen altijd 3 belangrijke stukjes een onderdeel vormen van je levenspuzzel. Namelijk de stukjes: Kunnen, Willen en Zijn.

Deze stukjes hebben te maken met je vaardigheden, met je persoonlijkheid en met je waarden. Soms zijn we zo hard aan het duwen om de stukjes of een stukje op zijn plek te krijgen dat we niet meer zien waarom het niet lukt. Steken we er heel veel energie in maar past het gewoon niet. Of het stukje zit op zijn plek maar je vind het toch niet mooi. Wat gebeurd er wanneer deze stukjes niet passen, of wellicht zelfs ontbreken? Weet je dan nog wel wie je bent, wat je wilt en wat je (nog meer) kan? Vaak ontstaan er dan loopbaanvragen, kunnen er stress situaties ontstaan en het kan zelfs gebeuren dat men in een burn-out situatie komt.


Mijn missie staat dan ook in relatie tot deze 3 puzzelstukjes:
Kunnen
Zorgen dat mensen door middel van gesprek en specifieke oefeningen goed doordachte keuzes kunnen maken als het gaat om hun loopbaanvragen.

Willen
Zorgen dat mensen door middel van gesprek, oefeningen en reflectie tot inzicht komen wat zij willen en wat zij nodig hebben om dat te kunnen bereiken en kunnen vasthouden.

Zijn
Zorgen dat mensen die  zijn vastgelopen en eigenlijk zichzelf kwijt zijn geraakt door middel van aandacht, gesprek, oefeningen en reflectie  weer inzicht te geven in wie zij zijn, wat hun waarden zijn, inzicht te geven in wat hun valkuilen zijn en laten ontdekken wat zij nodig hebben om daar uit te komen, kortom leren weer te kiezen voor zichzelf en daardoor sterker in de wereld te staan.